search
top

Riscuri asociate varicelor

Majoritatea femeilor le cunosc foarte bine – varicele sunt acele linii albastre familiare care apar pe picioarele si gleznele dumneavoastra. Aceste semne devin o imagine suparatoare pentru persoana care le are, care de obicei este o femeie destul de tanara. In timp ce exista multe voci care sunt de acord ca varicele ar trebui tratate din motive de ordin cosmetic, exista si rationalitati cu privire la sanatate care ar trebui luate in considerare.

In majoritatea cazurilor, varicele nu inseamna decat picioare de care femeile nu mai sunt satisfacute din punct de vedere estetic. Pentru acele persoane care vor sa scape de ele, exista o serie intreaga de optiuni disponibile. Alte femei aleg sa nu trateze deloc varicele, obisnuindu-se cu ideea ca aceste linii fac acum parte din imaginea lor de ansamblu. Cu toate ca aceasta din urma este o abordare destul de nobila, poate fi si mortala daca stati sa va ganditi la riscurile asociate varicelor.

Multe femei vor sa fie mame, dar nu se gandesc cu adevarat cum va fi perioada in care vor fi insarcinate. Unele au sarcine grozave, pe timpul carora pot ramane active, nu fac varice si dau nastere la un copil sanatos. Cu toate acestea, alte femei risca aparitia altor afectiuni pe durata sarcinii daca sufera de alte afectiuni medicale sau daca au o sarcina cu risc ridicat.

De exemplu, unei femei incep sa ii apara varice in timpul sarcinii sau imediat dupa nastere. Majoritatea oamenilor considera ca varicele sunt mai mult o problema de ordin cosmetic decat orice altceva. De fapt, varicele pot indica prezenta unor probleme medicale serioase.

riscuri varice,

Cand o femeie ramane insarcinata, ea incepe sa se ingrase, ceea ce este normal din cauza vietii suplimentare pe care trebuie sa o sustina si transporte cu ea peste tot. Greutatea aditionala exercita presiune pe picioare deoarece acestea sustin masa corpului, gratie legilor gravitationale ceea ce duce la declansarea varicelor. Venele din picioare sunt astfel afectate, sangele se acumuleaza in ele in timp ce se umfla in incercarea de a face loc sangelui. Rezultatul este aparitia varicelor.

Schimbarile hormonale presupuse de sarcina pot afecta si ele venele si favoriza varicele, cauzand relaxarea acestora si favorizand stagnarea sangelui.

Varicele pot fi si indicatoare ale unei boli cardiovasculare. De ce? Din cauza sangelui  acumulat in vene care este mai gros decat ar fi normal. Asadar, creste posibilitatea aparitiei unui cheag. Totusi, femeile nu ar trebui sa se panicheze automat la acest gand daca au varice. In schimb, ar trebui sa se asigure de starea de sanatate a venelor lor printr-o vizita la un doctor. Acesta ii va examina varicele si va putea determina daca acestea ii ameninta sau nu viata.

Asa cum am mai spus, in unele cazuri, varicele pot fi semnul unei probleme medicale mult mai grave. Cele de ordin cardiovascular sunt cele mai grave si ar trebui sa mergeti imediat la doctor pentru a preveni si alte complicatii mai serioase.

Varicele pot fi tratate si doar din motive estetice, dar este o idee buna sa mergeti la doctor pentru o examinare a afectiunii pentru a fi siguri ca nu exista o problema de sanatate mai grava ce sta in spatele varicelor.

top
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline