search
top

Diagnosticarea si tratamentul varicelor

Diagnosticarea si tratamentul pentru varice

Procesul de diagnosticare al varicelor include raze X sau proceduri cu ultrasunete pentru a determina prezenta unor probleme serioase. In unele cazuri este recomandata interventia chirurgicala pe parcursul careia vena marita este indepartata. Pentru venele mai mici poate fi efectuata procedura numita scleroterapie, ea implicand injectarea unei substante chimice in varice. In vena este injectata o solutie care determina prabusirea peretilor vaselor de sange si inchiderea venei. Varicele devin tesut cicatrizat, iar fluxul de sange este oprit. Este posibil sa fie nevoie de repetarea tratamentului pe aceeasi vena. Orice colorare anormala dispare in cateva saptamani.
Daca este facut corespunzator, acest remediu pentru varice este foarte eficient. Rata de imbunatatire este de 50-90%. Exista posibilitatea unor efecte secundare minime, cum ar fi durerea care ramane in zona de injectare, care de obicei dispare dupa un timp, mici vanatai si urme, pete si linii in jurul zonei de injectie, care dispar si ele. Acestea sunt in principal probleme de ordin cosmetic, care nu au consecinte serioase. Este posibila aparitia unor inflamatii pe venele supuse procedurii care pot fi tratate cu aspirina si antibiotice si nu sunt periculoase. In majoritatea cazurilor, insa, interventia medicala de indepartare a varicelor are succes.

varice

Sfaturi pentru prevenirea de varice

Masurile de auto-ajutor pot opri sau incetini dezvoltarea varicelor, iar oamenii care sunt predispusi sau au deja varice ar trebui sa fie atenti si sa urmeze cateva reguli simple pentru a ameliora si preveni dezvoltarea ulterioara:
Nu stati cu picioarele incrucisate. Impiedica circulatia corespunzatoare in picioare si favorizeaza aparitia varicelor.
Faceti exercitii fizice pentru a preveni varicele. Mersul pe jos este recomandat, de vreme ce imbunatateste circulatia sanguina si mentine tonifiati muschii picioarelor.
Evitati sa fiti supraponderali.
Evitati sa stati in picioare sau jos perioade lungi de timp. Daca locul de munca va obliga sa stati in picioare, atunci incercati sa va mutati greutatea de pe un picior pe altul periodic. Daca trebuie sa stati jos la munca, incercati sa va ridicati si sa va plimbati ca de mult posibil, facand mici plimbari in timpul pauzelor. Veti amana astfel aparitia varicelor. Ridicati-va si miscati-va la fiecare 40 de minute cand sunteti in avion (alegeti in scaun langa culoar). In timpul drumurilor lungi cu masina incercati sa opriti si sa faceti o mica plimbare la fiecare 45 de minute.
Ciorapii elastici de compresie si sustinere ajuta la ameliorarea varicelor prin strangerea muschilor picioarelor astfel incat venele transporta sangele mai eficient.
Este important sa mancati alimente bogate in fibre si sa va mentineti o digestie buna cand va luptati cu varicele. Consumati mai multe fructe si legume, paine din cereale integrale si alimente bogate in fibre. Beti multa apa. Constipatia nu face decat sa agraveze varicele.
Consumul bogat de sare incurajeaza inflamatiile si varicele. Limitati-l.
Odihniti-va cu picioarele ridicate.

Remedii pentru ameliorarea varicelor

Unii specialisti recomanda pentru varice mersul prin apa pana la genunchi cand puteti. Va maseaza venele si muschii. Unele studii sugereaza ca suplimentele naturiste si nutritionale pot fi de ajutor in ameliorarea varicelor. Un supliment mentionat este un bioflavonoid numit Quercetin. Un alt supliment este castanul porcesc. Aceste suplimente pot ameliora simptomele varicelor, dar este putin probabil ca vor elimina in totalitate problema.

top
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline